VERZORGINGSTIPS

Opfleuren garandeert een vaasleven van minimaal 7 dagen, mits je de verzorgingstips opvolgt:

  • Laat de bloemen een uurtje in lauw water acclimatiseren in het papier/de folie.
  • Haal daarna de bloemen uit het water en verwijder het papier/de folie en het touw.
  • Snijd de bloemen aan onder een hoek van 45 graden. Zo nemen de bloemen meer water op. Gebruik voor het aansnijden een scherp mes. Bij bloemen met een tere/dunne steel kun je een scherpe schaar en voor takken een snoeischaar gebruiken.
  • Verwijder het overtollige blad. Er mag geen blad in het water, dit veroorzaakt bacteriën.
  • Plaats de bloemen in een schone vaas (bij voorkeur een glazen vaas) met schoon lauw water. Een klein laagje water (circa 10cm) is voldoende, sommige bloemstelen kunnen anders slijmerig worden. Houd het waterniveau in de gaten, sommige bloemen drinken veel.
  • Ververs na een aantal dagen het water en snijd de bloemen opnieuw schuin af. Was -bij voorkeur- ook de vaas, alleen met water en niet met afwasmiddel. Dit bevordert de levensduur van de bloemen.
  • Zet de bloemen niet in de buurt van fruit, de verwarming of op de tocht/in een tochtige ruimte.

Volg je bovenstaande tips op, dan geniet je lekker lang van jouw bloemen. Het kan gebeuren, dat bloemen na een aantal dagen een beetje slap gaan hangen. Snijd ze dan even opnieuw schuin af. Helpt dit niet, stuur dan een berichtje met een foto van de bloem(en). Geef jouw bloemen altijd een mooie plek en geniet van elkaar!!

© Lieke Zuiderwijk
© Lieke Zuiderwijk
© Lieke Zuiderwijk
© Lieke Zuiderwijk
© Lieke Zuiderwijk
© Lieke Zuiderwijk

openingstijden werkplaats:
de werkplaats heeft geen vaste openingstijden; volg Opfleuren via Facebook of Instagram of meld je aan voor de nieuwsbrief voor de openstellingen van de werkplaats. 

Scroll naar boven