VERZORGINGSTIPS

Opfleuren garandeert een vaasleven van minimaal 7 dagen, mits je de verzorgingstips opvolgt:

  • Laat de bloemen een uurtje in het papier/de folie in (een klein laagje) lauw water acclimatiseren. Let hierbij op, dat alle stelen goed kunnen drinken.
  • Verwijder het touw (waar de bloemen mee gebonden zijn) en het overtollige blad. Er mag geen blad in het water, blad rot en vervuilt het water.
  • Snijd de bloemen schuin af (hoek van 45 graden) met een scherp mes. Zo nemen de bloemen meer water op. Bij bloemen met een tere/dunne steel kun je ook een scherpe schaar gebruiken. Voor takken wordt een scherpe snoeischaar geadviseerd.
  • Plaats de bloemen in een schone vaas (bij voorkeur een glazen vaas, zodat je het waterniveau in de gaten kunt houden) met schoon lauw water. Een klein laagje water (circa 10cm) is voldoende. Sommige bloemstelen kunnen -als ze in teveel water staan- slijmerig worden en bacteriegroei veroorzaken. Met name bloemen met een harige steel (zoals Ranonkel en Gerbera) zijn hier gevoelig voor. Deze bloemen mogen zeker niet te veel water.
  • Voeg (vloeibare) snijbloemenvoeding toe aan het water, geen andere middelen zoals chloor. Houd altijd het waterniveau in de gaten, sommige bloemen drinken veel.
  • Was -bij voorkeur- na een aantal dagen de vaas (met water, niet met afwasmiddel of chloorl!!) en ververs het water. Ik adviseer je de stelen opnieuw af te snijden, dit bevordert de levensduur van de bloemen.
  • Plaats de bloemen niet in de buurt van fruit, nabij de verwarming, in fel zonlicht, op de tocht of in een vochtige ruimte.

Volg je bovenstaande tips op, dan geniet je lekker lang van jouw bloemen. Het kan gebeuren, dat bloemen na een aantal dagen een beetje slap gaan hangen. Snijd ze dan even opnieuw af. Helpt dit niet, stuur dan een berichtje met een foto van de bloem(en). Geef jouw bloemen altijd een mooie plek en geniet van elkaar!!

© Lieke Zuiderwijk
© Lieke Zuiderwijk
Bloemenabonnement €22.50
Bloemenabonnement €22.50
© Lieke Zuiderwijk
© Lieke Zuiderwijk

openingstijden werkplaats:
de werkplaats heeft geen vaste openingstijden; volg Opfleuren via Facebook of Instagram of meld je aan voor de nieuwsbrief voor de openstellingen van de werkplaats. 

Scroll naar top