bloem van de maand

Country wedding white

De Roos wordt ook wel de Koningin van de bloemen genoemd. Ze dankt deze bijnaam aan haar wereldwijde populariteit als mooiste meisje van de klas. Duizenden jaren geleden ontdekten de Grieken, Romeinen en Egyptenaren haar schoonheid. Wij moesten wachten tot de 16e eeuw, maar sindsdien groeit haar populariteit en ieder jaar komen er nieuwe soorten bij.

Met de nieuwe soorten werk ik graag, vooral in het trouwseizoen. Ze zijn vaak grootbloemig en mooi gevuld. Een goede vervanging voor een Pioenroos en ze passen ook mooi bij andere bloemen. Bijvoorbeeld de White Country Wedding (op foto): een prachtige verschijning en fijn om mee te werken.

De hartvormige blaadjes van een Roos staan voor liefde en vertrouwen en de doornen geven aan dat de liefde niet altijd over Rozen gaat. Elke kleur Roos heeft een eigen en vooral bijzondere betekenis. Zo staat bijvoorbeeld een rode Roos voor liefde en respect, een gele Roos voor intieme vriendschap en verbondenheid en een witte Roos voor echte liefde, puurheid, waardigheid en reinheid.

Lekker lang genieten van jouw Rozen?? Vul een schone vaas met lauw water en voeg snijbloemenvoeding toe. Snijd met een scherp en schoon mesje 3 tot 5 cm van de stelen (schuin) af en laat de doornen, indien mogelijk, aan de stelen zitten. Schik de Rozen in de vaas en ververs regelmatig het water. Net als voor andere snijbloemen geldt ook voor Rozen dat je ze niet op de tocht, in de volle zon, bij de kachel of naast de fruitschaal zet.

Scroll naar top