bloem van de maand

IMG_8513 2

De bloem van de maand oktober is de Chrysant (op foto: Chrysant Tom Pearce). De Chrysant komt oorspronkelijk uit China en Japan en is daar al eeuwen een geliefde bloem. Rond 1700 belandde ze in Europa. Zo oubollig en truttig als ze hier voorheen gevonden werd, zo hip is ze vandaag de dag. Naast dat de Chrysant warmte en kleur brengt, schittert ze in elke bos en bovendien is ze ook nog eens heel lang houdbaar.

Van oorsprong is de Chysant geel en daarom wordt ze de 'gouden bloem' genoemd. Haar Latijnse naam Chrysanthemum dankt ze uit de samenvoeging van "Chryso" (dat 'goud' betekent) en "Anthemon" (dat 'bloem' betekent). Inmiddels is de Chrysant in een breed kleurenpalet te krijgen en je kunt kiezen uit verschillende soorten: de tros-, spriet- en santinichrysant.

Van de Chrysant kun je lekker lang genieten, mits je haar een beetje vertroetelt:
- zorg voor een schone vaas en schoon water;
- verwijder de bladeren zodat ze niet in het water hangen;
- voeg snijbloemenvoeding toe aan het water.
- ververs het water om de paar dagen;
- zet haar niet in de volle zon of op de tocht en ..
- genieten maar!!

De Chrysant staat symbool voor geluk en gezondheid. Met deze krachtpatser haal je dus niet alleen veel kleur, sfeer en warmte, maar ook een flinke dosis geluk in huis.

openingstijden werkplaats:
de werkplaats heeft geen vaste openingstijden; volg Opfleuren via Facebook of Instagram of meld je aan voor de nieuwsbrief voor de openstellingen van de werkplaats. 

Scroll naar top