bloem van de maand

dahlia

De bloem van de maand september is Dahlia (op foto: Dahlia Karma Sangria). Het meest opvallend aan deze vrolijke verschijning zijn haar bloemblaadjes: soms effen van kleur, maar vaak opvallend fel met spikkels of streepjes. Sommige bloemen hebben één rij met blaadjes, andere bestaan uit tientallen blaadjes. De prachtige bloem heeft overdreven veel kleur- en vormvariaties. De blaadjes zijn bijvoorbeeld rond, sprietig of opgerold.

Voor altijd de jouwe .. dat is waar Dahlia voor staat. Koop je Dahia's, dan koop je meer dan prachtige bloemen. Ze staat symbool voor weelde, kracht en voor de boodschap ‘voor altijd de jouwe’. Kies je de juiste kleur en vorm, dan maak je de boodschap nog persoonlijker.

Dahlia is een van oorsprong Mexicaans knolgewas. Nadat Amerika ‘ontdekt’ was, werd de bloem naar Europa meegenomen. De blaadjesbol is vernoemd naar de Zweedse botanicus Andreas Dahl, een leerling van Linnaeus.

Hoe je het langst van jouw Dahlia's geniet:

  • vul een vaas met water op kamertemperatuur en voeg snijbloemenvoedsel toe.
  • snijd de bloemstelen schuin af met een scherp mes.
  • zet de vaas op een redelijk koele plek, niet te dicht bij de verwarming of in de zon.
  • Dahlia’s hebben de fruitschaal liever niet als buurman.
  • Dahlia’s drinken veel, dus vul de vaas regelmatig bij.

openingstijden werkplaats:
de werkplaats heeft geen vaste openingstijden; volg Opfleuren via Facebook of Instagram of meld je aan voor de nieuwsbrief voor de openstellingen van de werkplaats. 

Scroll naar top