bloem van de maand

Anjer

De bloem van deze maand -Anjer- staat symbool voor hartstocht, verlangen en romantiek. Renaissanceschilders uit de 15de en 16de eeuw kozen niet voor niets voor haar als figurant in hun verlovingsscènes. Na al die tijd is er niets veranderd, want nog steeds is de Anjer een bloem waar je jouw hartstochtelijke liefde aan iemand mee vertelt of om de passie in je relatie weer aan te wakkeren.

De Anjer is geboren aan de kust van het Middellandse zeegebied. Haar populariteit gaat ver terug: de Romeinen gebruikten haar in hoofdkransen en voor fris reukwater. Ook op religieuze schilderijen is ze regelmatig te zien: als symbool van de heilige Maria én als symbool voor het lijden van Christus. Haar Latijnse naam Dianthus is afgeleid van Dios (God) en anthos (bloem). Een goddelijke bloem dus!!

Van groen tot dieppaars en van fuchsia roze tot donkerrood, de Anjer is vandaag de dag tegenwoordig in legio kleuren. Ook kent ze vele vormen: van een enkelvoudige bloem tot in trosjes met ronde, gekartelde of sprieterige randjes aan haar bloemblaadjes. Zo oubollig als ze ooit was, zo hip is ze nu. En .. ze is oersterk!!

De Anjer is niet groot, maar ze trekt altijd wel de aandacht. Je geniet lekker lang van haar, wanneer je haar steel schuin afsnijdt met een scherp mes. Vul een schone vaas met water op kamertemperatuur, schik de bloemen en plaats de vaas op een koele plek, niet bij de verwarming of in de zon. Evenals andere snijbloemen heeft de Anjer de fruitschaal liever niet als buurman.

openingstijden werkplaats:
de werkplaats heeft geen vaste openingstijden; volg Opfleuren via Facebook of Instagram of meld je aan voor de nieuwsbrief voor de openstellingen van de werkplaats. 

Scroll naar boven