OVER FLEUR

In 2011 heb ik, Fleur Menke, Opfleuren opgericht met als voornaamste doel het creëren van een optimale sfeer en een positieve beleving. Voordat ik de stap naar het ondernemerschap nam, heb ik 22 jaren op het gebied van sales, project- en facilitymanagement gewerkt. In mijn vrije tijd was ik altijd bezig met klussen, (re)stylen van interieurs en opknappen voor hergebruik van oude meubels. Een grote liefde voor bloemen heb ik altijd gehad. Bloemen maken vrolijk, brengen leven en geven kleur. Mijn ambitie en droom om van mijn hobby mijn werk te maken én mijn ideeën en ervaringen op geheel “eigen wijze” te delen, komen met Opfleuren tot uiting.

In de beginjaren van mijn ondernemerschap pakte ik allerhande projecten -zoals het inrichten van werkplekken, aanpakken van portieken en opknappen van woningen voor de verhuur of verkoop- aan. Het aankleden van events met bloemen kwam op mijn pad en vond ik zo leuk, dat ik het liefst zo veel mogelijk over bloemen wilde leren en hier fulltime mee aan de slag ging. In mei 2013 opende ik de winkel aan het Zwaanshals in Rotterdam: mijn werkplek, mijn tweede thuis en mijn trots. Naast gevolgde opleidingen en ervaringen in het werkveld verdiepte ik me -middels zelfstudie, cursussen en opleidingen- verder in de vakgebieden binnenhuisarchitectuur en bloemsierkunst.

© Mickpunt
© Mickpunt
© Opfleuren
© Opfleuren
© Kim de Hoop
© Kim de Hoop

Door de jaren heen kwam er steeds meer vraag naar het bezorgen van bloemen, bloemenabonnementen, bruidswerk, stylen van (evenementen)locaties en workshops. Om aan de wens van mijn klanten en opdrachtgevers te voldoen, besloot ik de deur van de winkel in april 2018 te sluiten en ben ik gaan werken vanuit een werkplaats. Een nieuw avontuur, waarmee ik ook de beleving van retail een andere twist wil geven. Vind je het leuk om een kijkje in de keuken van Opfleuren te nemen of wil je langskomen voor (een bos) mooie bloemen? Op speciale momenten (die ik via de nieuwsbrief en social media bekend maak) en op afspraak ben je van harte welkom aan de Almondestraat 48 in Rotterdam.

Naast liefde voor bloemen heb ik ook liefde voor muziek en dans. Vanaf het moment dat ik kon lopen, danste ik en als jongste telg van het gezin groeide ik op met namen als George Benson, Donna Summer, Chic, Sister Sledge en Earth Wind & Fire. Nu Opfleuren steeds meer de gewenste vorm krijgt, kan ik me focussen op muziek in de vorm van dj’en. De afgelopen jaren draaide ik voor diverse particuliere en zakelijke opdrachtgevers. Onder de vlag van Opfleuren en de naam De dansende Tulp draai ik groovy lounge & funky disco. Een krachtig en swingend repertoire, dat in the end zelfs de heupen van de meest stijve hark losser maakt. Heb je iets te vieren en wil je dat ik de muziek kom verzorgen, neem dan contact met mij op.


openingstijden werkplaats:
de werkplaats heeft geen vaste openingstijden; volg Opfleuren via Facebook of Instagram of meld je aan voor de nieuwsbrief voor de openstellingen van de werkplaats. 

Scroll naar top