OVER FLEUR

In 2011 heb ik, Fleur Menke, Opfleuren opgericht met als voornaamste doel het creëren van een optimale sfeer en een positieve beleving. Voordat ik de stap naar het ondernemerschap heb genomen, heb ik 22 jaren op het gebied van sales, project- en facilitymanagement gewerkt. In mijn vrije tijd was ik altijd bezig met klussen, (re)stylen van interieurs en opknappen voor hergebruik van oude meubels. Een grote liefde voor bloemen heb ik altijd gehad. Bloemen maken vrolijk, brengen leven en geven kleur. Mijn ambitie en droom om van mijn hobby mijn werk te maken én mijn ideeën en ervaringen op geheel “eigen wijze” te delen, komen met Opfleuren tot uiting.

In de beginjaren van mijn ondernemerschap pakte ik allerhande projecten -zoals het inrichten van werkplekken, aanpakken van portieken en opknappen van woningen voor de verhuur of verkoop- aan. Het aankleden van events met bloemen kwam op mijn pad en vond ik zo leuk, dat ik het liefst zo veel mogelijk over bloemen wilde leren en hier fulltime mee aan de slag wilde. In mei 2013 opende ik de winkel aan het Zwaanshals in Rotterdam: mijn werkplek, mijn tweede thuis en mijn trots. Naast gevolgde opleidingen en ervaringen in het werkveld verdiep ik me -middels zelfstudie, cursussen en opleidingen- verder in vakgebieden zoals binnenhuisarchitectuur en bloemsierkunst.

Er kwam meer vraag naar het bezorgen van bloemen, bloemenabonnementen, bruidswerk, stylen van (evenementen)locaties en workshops. Om me beter te kunnen focussen op die activiteiten, besloot ik de deur van de winkel in april 2018 te sluiten en ben ik gaan werken vanuit een atelier/werkplaats. Hiermee wil ik ook de beleving van retail een andere twist geven. Kortom: een nieuw avontuur. Vind je het leuk om een kijkje in de keuken van Opfleuren te nemen of wil je langskomen voor (een bos) mooie bloemen? Op speciale momenten (die ik via de nieuwsbrief en social media bekend maak) en op afspraak ben je van harte welkom aan de Almondestraat 48 in Rotterdam.